Østre Årefjordvei 201 - Østavind Arkitekter
22168
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22168,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Østre Årefjordvei 201

Prosjektet omfatter ombygging og modernisering av en eksisterende bolig.

Boligen er utformet med hensyn på å rendyrke og eksponere den eldste delen av eksisterende bygg, fjerne adderte ikke-opprinnelige elementer fra 60-tallet og la nytt tilbygg underordne seg hovedvolumet.

 

Boligen består av to saltaksvolumer som er forskutt i forhold til hverandre. Det opprinnelige hovedvolumet er beholdt i prosjektet og den gamle laftekassen fra 1600-tallet er nå blitt en historisk del av interiøret.

 

Det er tatt utgangspunkt i å bevare tømmerkassen i størst mulig grad. Denne delen er gitt romfunksjoner som ikke er like avhengige av store vindusflater og romhøyde. Tilbygget er i kontrast en åpen planløsning og åpner seg ut mot omgivelsen.

 

Fargevalg og utforming forankrer bygningen til det kulturhistoriske landskapet.  En rød ton i ton fargesetting av alle elementer i eksteriøret sikrer et enhetlig utrykk og understreker husets volum.

STED

Rygge, Moss

STATUS

Ferdigstilt 2018

STØRRELSE

150 m2

PRISER

Byggeskikkpris Rygge kommune 2019

Category

Bolig