Hoppern skole - Østavind Arkitekter
22139
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22139,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoppern skole

Nye Hoppern skole ligger sentralt på Jeløya i Moss, og erstattet den eksisterende skolen på samme sted. Skolen er en 5-parallell ungdomsskole med flerbrukshall bygget i massivtre, og er dimensjonert for 450 elever og 50 ansatte. Skolebygningen tilfredsstiller kravene til passivhus og er sertifisert som BREEAM-NOR Very Good.

 

Skolebygningen er lagt i en vinkel i det nordvestre hjørnet av tomta, med skolegården én etasje høyere enn adkomsten. Bygningen fungerer på den måten som en barriere mot trafikkstøyen for skolens uteoppholdsarealer, samtidig som solforhold utnyttes best mulig. Mot vest, mellom skolen og idrettshallen, er det etablert et bilfritt torg som gir en flott adkomst til skolen, samtidig som den vil kunne brukes aktivt både i skolehverdagen og ved spesielle anledninger. Høydeforskjellen mellom øvre og nedre skolegård benyttes til et utvendig amfi med sittetrinn og skatemuligheter.

 

Innvendig er det benyttet mest mulig tre på vegger, kombinert med klare farger. I lange korridorer er det etablert områder som fungerer som garderober og sosiale soner, med plassbygde møbler i ulike nivåer.

 

Prosjektet er planlagt med tanke på mest mulig fleksibilitet. Gjennom dialog med brukere og byggherre er dette ivaretatt ved generelle rom som kan benyttes til ulike formål, og en planløsning som i minst mulig grad låser bruken av rommene.

FERDIGSTILT

2019

STED

Jeløya, Moss

STØRRELSE

ca 9900 m2 inkl idrettshall

OPPDRAGSGIVER

MKEiendom

FOTO

Helge Eek

Category

Offentlig