Dronningens gate 19 - Østavind Arkitekter
22163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22163,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dronningens gate 19

Prosjektet er et konkurranseforslag for NAVs nye hovedkontor i Moss og er en transformasjon av DNBs tidligere lokaler i Moss sentrum, en sammensatt bygningsmasse som henvender seg til to gateløp, Dronningens gate og Th. Petersons gate. Prosjektet legger til rette for ny, tidsriktig og bærekraftig bruk av en av gågatas karakteristiske bygninger.

 

Prosjektets hovedmål har vært å transformere et eksisterende kontorbygg til å bli en fleksibel, fremtidsrettet og miljøvennlig arbeidsplass med svært sentral lokalisering. I Dronningens gate 19 vil det være mulig å rehabilitere eksisterende bygninger til kontorlokaler med høye klima- og energiambisjoner og revitalisert arkitektonisk uttrykk, samtidig som eksisterende konstruksjon og fasader bevares. Med beliggenheten i Moss sentrum med korte avstander til offentlig kommunikasjon og byliv elimineres behovet for bil og det legges til rette for miljøvennlig transport.

 

Den eksisterende bygningsmassen har stort potensiale for transformasjon. Den er godt prosjektert og utført, med holdbare og robuste materialer i bærekonstruksjon og fasader. Gjenbruk av eksisterende bygningsmasse gir prosjektet et lavt karbonavtrykk. Ved å beholde eksisterende betongkonstruksjoner og brorparten av fasadene bidrar prosjektet til store ressursbesparelser og reduserte klimagassutslipp. Mindre rivning og dermed mindre tilførsel av nye bygningsmaterialer vil bidra til redusert transport fra og til byggeplassen.

 

I prosjektet er de opprinnelige solide og varige kvalitetene i den eksisterende bygningsmassen trukket frem og bygget videre på. Den samlede bygningsmassen har et stort og sammensatt volum. Konseptet for arbeidet med et nytt fasadeuttrykk har derfor omfattet å opprettholde det visuelle skillet mellom de to delene. Begge er gitt et mer tidsmessig uttrykk som bygger videre på de opprinnelige arkitektoniske kvalitetene. Resultatet har blitt et bærekraftig, tidsriktig og identitetsskapende prosjekt som har potensiale til å revitalisere en del av sentrum.

STED

Moss

STATUS

Konkurranseforslag

STØRRELSE

ca 2200 m2

Category

Offentlig